tirsdag den 6. marts 2012

Chokoladekage

Denne chokoladekage har jeg spist siden jeg var barn. Mine egne børn kan nævne ingredienserne i søvne og i mange år troede min datter at kage var = denne chokoladekage. :-)

Opskriften er rettet til så den er uden smør og mælk.

Til en hel bradepande bruges:

600gr. mel
2 dl. olie
600gr. sukker
4 æg
100gr. kakao
3½ dl. vand
2 tsk. natron
2 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniliesukker

Sukker blandes godt med olien til en ensartet masse, hvorefter æggene tilsættes et ad gangen.
De tørre ingredienser sigtes sammen i massen og det hele røres godt sammen.
Hældes i en smurt bradepande(eller en der er beklædt med bagepapir)
Bages på ovnens nederste rille ved 200 grader i cirka 20 minutter.
Prik efter med en træpind, for at se om kagen er gennembagt.




Dejen kan selvfølgelig også hældes i muffinsforme og bages i ovnen i ca. 15 minutter.

Pynt: Glasur og krymmel- til børn
Glasur og kakaopulver sigtet hen over - til de voksne
- alt efter smag :-)

12 kommentarer:

  1. Hvornår skal vandet i?

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg kom det i sammen med de tørre ing. .)

      Slet
  2. Jeg kom det i sammen med de tørre ing..

    SvarSlet
  3. hvor stor er din bradepande? sådan en der passer til ovnen? For lavede halv portion til det der ca. svare til en halv bradepande og synes det var for lidt :)

    SvarSlet
  4. Lækker sag ! - Jeg har fundet den her opskrift, det er en god varian med lidt på toppen: http://xorac.dk/start/chokoladekage-med-marsmallows/

    SvarSlet
  5. Jeg har bagt dem som muffins og med saften fra en halv appelsin, de blev vildt lækre. :)

    SvarSlet
  6. God opskrift, mange tak! Lidt mindre sukker kan også gøre det, vil jeg mene; så kan man spise flere uden at blive slået helt ud =)

    SvarSlet
  7. kan man putte lidt mindre mel i?

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, jeg kommer kun 400g mel i og så mælk istedetfor vand :-)

      Slet
  8. Prøv med mælk istedet for vand også kun 400g mel, så er den ikke så tør :-)
    (Og gerne noget hakket chokolade ��)

    SvarSlet
  9. Skal man bruge olie?

    SvarSlet
  10. Jeg lavede den for et halvt års tid siden hvor jeg fulgte opskriften, der sys jeg den var lidt tør. Men har lige lavet den igen hvor jeg brugte 500g mel og 100g havregryn tilføjede 1 æg og 0,5dl olie mere end der står og skiftede 1dl vand ud med frisk presset æblesaft. Og mums nu smager den godt ����

    SvarSlet