En anderledes og frisk dessert.
Opskriften er i tre dele: Bunde, fyld og karamelsauce
To bunde:
4 æggehvider
175gr. sukker
100gr. hakkede mandler uden skal
Æggehviderne piskes stive - deri kommes sukkeret og der piskes igen. Mandlerne skoldes, smuttes og hakkes - og kommes i æggehvidemassen.
Det hele bages på to bageplader (størrelsen på bundene skal passe til fadet du vil bruge) i ovnen ved 175grader i ca. 30 minutter. (eller til de er blevet sprøde og gyldenbrune)
Fyld:
2½ dl. creme fraise
2½ dl. fløde
4 syrlige æbler
Fløden piskes til flødeskum. Æblerne skrælles og skæres i tern og vendes i creme fraicen. Det hele blandes og kommes på den nederste bund lige inden serveringen.
Karamel sauce:
2 dl. fløde
4 spsk. lys sirup
60gr. flormelis
2 spsk. vaniliesukker
Siruppen varmes op i en gryde og deri sigtes flormelis og vaniliesukker. Når det hele er smeltet godt sammen, tilsættes fløden og der røres til saucen er godt varm. Herefter hældes al saucen over æblekagen og serveres straks.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar