onsdag den 7. marts 2012

Pastasalat med meget mere :-)

Denne opskrift er i to dele: pastasalat og marinade.

ca. 8 personer


Pastasalat:
5 liter vand
2 tsk. salt
500 gr. pastapiber eller suppehorn (de små halvrunde)
300 gr. frosne fine ærter
1 rød peberfrugt
200 gr. kogt skinke
300 gr. majs fra dåse

1 bundt radiser
 2 stk hårdkogte æg

Pastaen koges i spilkogende saltvand (se kogetid på pakken). Ærterne koges 5 min. i letsaltet vand og hældes til afdrypning i en sigte otg afkøles.
Skinke og peber skæres i små tern.
Når pastaen er afkølet blandes den med de øvrige ting.

Marinade:
1 bundt blandede krydderurter f.eks. persille, purløg, basilikum og timian.
4 spsk. kryddereddike (kan undlades)
1 tsk. salt
½ tsk. paprika
½ tsk. friskkværnet peber
1 nip (lidt mindre end ½ tsk.) hvidløgspulver
5 spsk. madolie

Krydderurterne hakkes fint. 1 spsk. krydderurter tages fra og resten blandes med eddike, salt, peber, paprika, hvidløgspulver og olie.

Radiserne skæres i tynde skiver (kan gøres med kartoffelskrælleren) og halvdelen blandes med de andre ingredienser samt marinaden.
Æggene skæres i både.

Lige inden pastasalten serveres, drysses de sidste friske krydderurter over og halvdelen af radiserne fordeles ovenpå sammen med æggebådene.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar