tirsdag den 6. marts 2012

Suppe over bål

 Oksekødssuppe med grøntsager

En januardag gik vi i gang med at koge suppe på nogle okse/kalveben vi havde til overs sidste gang vi fik en halv kalv. Det tog det meste af dag - men mest fordi vi syntes, at det var rigtig hyggeligt.

Dette brugte vi til suppen

Kalveben (alle dem der kunne være i gryden)
Vand
Grøntsager - Gulerødder, porrer, løg mm.
Friske kviste af krydderurter - timian og rosmarin blev brugt her
Salt
Gryden kogte det meste af dagen og vi gik og fyldte vand, grøntsager og krydderurter på efterhånden som timerne gik.




Til sidst tog vi gryden ind (det var blevet ret koldt). Suppen blev siet, så de groveste stykker blev taget fra. Vi tilsatte lidt friske grøntsager og nogle kød/mel boller - og efter få minutter var den herligste suppe klar :-)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar