tirsdag den 6. marts 2012

Svensk hjulbrød (M)

Disse hjulbrød bruges som madbrød - som et alternativ til flutes.

2 stk. hjulbrød

200 gr. hvedemel
200 gr. sigtemel
1 spsk. salt
30 gr. smør
3 dl. vand
30 gr. gær

Bland de to slags mel i en skål. Tilsæt salt og størstedelen af det smeltede smør (gem en smule til pensling)
Varm vandet op til håndvarmt. Opløs gæren i halvdelen af vandet og kom det i melblandingen. Tilsæt lidt efter lidt resten af vandet til dejen har en passende konsistens. Ælt det godt.
Stil dejen til hævning i ca. 30 minutter på et lunt sted.
Del dejen i to og form dem til runde kugler på en bageplade. Tryk kuglerne flade med en kagerulle. Stik med et glas et hul i midten og pensl til sidst brødene med resten af smøret.

Bages i ca. 12 minutter ved 225 grader

Ingen kommentarer:

Send en kommentar