søndag den 3. februar 2013

Lækre kuvertbrød

Jeg ville gerne lave nogle madbrød, som minder om dem man får på restauranterne. Disse kuvertbrød kom ganske tæt på, synes jeg. Man kan i hvert fald spise mange af dem :-)


Dette skal du bruge:

25 gram gær
3 dl. mælk
50 gram smør eller plantemargarine
100 gram creme fraise
500 gram hvedemel
1½ tsk. sukker
1½ tsk. groft salt

Hvedemel til pynt
1 æg til pensling (alternativt bruges vand)

Sådan gør du:

Gæren opløses i mælken i en stor skål. Den smeltede smør tilsættes, sammen med creme fraisen og rør det hele sammen. De resterende ingredienser tilsættes. Ælt dejen godt sammen og dæk skålen med et klæde eller låg. dejen skal hæve et lunt sted i ca. 1½ time.
Drys mel på bordet og hæld dejen ud på det. Ælt det godt igennem.


Del dejen i 48 stk.
Form dejklumperne, som du gerne vil have dem. Jeg lavede aflange flade brød. Det vil sige, at jeg trykkede dejen flad med hele håndfladen. Dette er nemmest hvis de allerede ligger på en bageplade med bagpapir på.
Lad kuvertbrødende efterhæve 20-25 minutter. Pensl med æg/vand og drys melet henover.

Bag brødene midt i ovnen ved 250 grader i ca. 9 minutter.


2 kommentarer: