lørdag den 1. marts 2014

Sunde boller

Opskriften har jeg fra en veninde og jeg fald pladask for dem. Prøv selv.

Ca. 30 - 35 stk.

Sunde boller
50 gram gær
6 dl. vand
1 spsk. salt
1 tsk. sukker
1 dl. olie
2 dl. solsikkekerner
2 dl. havregryn
1 dl. rugmel
1 dl. knækkede hvedekerner (koges)
3 - 4 dl. fint revet gulerødder
900 gram hvedemel


Kom de knækkede hvedekerner i en glasskål og hæld kogt vand over så det dækker hvedekernerne. Lad hvedekernerne trække til du har hældt alle de andre ingredienser sammen i en anden skål - og hæld så kernerne sammen med det andet.

Saml dejen. Den skal hæve 1/2 - 1 time.
Ved langtidshævning; i køleskabet hen over natten, kan der nøjes med 25 gram gær.

Dejen er klistret. Bollerne skal ikke æltes efter hævningen, men lægges på bagepladen med en spiseske dyppet i vand.

Bollerne bages ved 180 grader i varmluftovn i ca. 20 - 25 min.





1 kommentar:

  1. Uhm ser godt ud, jeg elsker gulerods boller :-)
    God kombination du kommer i, det skal bestemt prøves :-)
    God weekend og 1.søndag i advent ønskes.

    SvarSlet