fredag den 2. marts 2012

Hyldeblomstsaft

Her er den opskrift jeg har brugt hvert år siden 2000 (tyvstjålet fra nettet på det tidspunkt)

Det skal du bruge:
Ca. 35 hyldeblomsteskærme
2 økologiske citroner
1 ltr. vand
1 kg. sukker/rørsukker
2 spsk. citronsyre (fåes i små breve ved siden af krydderierne i supermarkedet)
1 spsk. Atamon (i en flaske samme sted)


Sådan gør du:
Skyl skærmene meget grundigt i flere hold vand. Kom dem i en stor skål eller andet med låg. Skyl citronerne og skær dem i skiver. Læge citronskiverne i skålen. Bland citronsyren med sukkeret, og opløs sukkeret i kogende vand (den 1. ltr.). Rør rundt til sukkeret er næste opløst. Hæld sukkerlagen over skærmene, læg låget på skålen og lad saften trække i køleskabet i 4 dage.
Efter 4 dage sies saften og der tilsættes atamon (for holdbarhed). Hæld saften på rengjorte flasker. Hvis ikke du har glasflasker, patentflasker eller lign. kan du bruge rengjorte plastik sodavandsflasker - disse kan også fryses ned, så saften kan bruges på et senere tidspunkt.

God fornøjelse! :-)

Helena

Ingen kommentarer:

Send en kommentar