fredag den 17. august 2012

ChokoladeMousse



til 4 - 6 personer
En lidt tung, men meget blød og lækker dessert.

100 gr.mørk chokolade
3 pasteuriserede æggeblommer
2 spsk. sukker
2 pasteuriserede æggehvider
1½ dl. piskefløde

Hak chokoladen i mindrestykker, kom halvdelen i en skål og smelt chokoladen over vandbad. Tag skålen af varmen og tilsæt resten af chokoladen. Rør til al chokoladen er smeltet.
Tilsæt herefter æggeblommer og sukker i den smeltede chokolade.

   
 Pisk fløden til flødeskum og vend det forsigtigt i chokoladeblandingen.

Piske æggehviderne stive i en skål for sig.

 Vend derefter de piskede hvider i chokolade/flødeskumsblandingen.
Nu er moussen færdig.

 Hæld chokolademoussen i en plastpose og klip en spids af det ene hjørne.
På denne måde er det nemmere at dosere chokolademoussen i den korrekte mængde.
(jeg stillede herefter moussen i køleskabet i en times tid)
Det er flot at fylde moussen i høje champagne- eller cocktailglas. Jeg har her brugt almindelige drikkeglas (fra Ikea), men det var også bare til os selv :-)

Hvis jeg skulle lave denne dessert til gæster, ville jeg pynte chokolademoussen med f.eks. nogle friske bær, spiselige bomster eller noget hakket hvid og mørk chokolade.

3 kommentarer: