Datteren hjælper med bagningen
Nogen med syltetøj......og nogen med marcipan og blød nougat :-)
Efter 12 minutter er de klar, så mangler vi bare...
lidt pynt.. :-) En voksen version og
og en børne version
Uhmmm.. En lun fastelavnsbolle med en god kop te til. Så blir' det vist ikke bedre!
Nå jo, og så lige et spil for hele familien med et af de gamle brætspil "Kryds og tværs" - fuldstændig mange til det nymodens Wordfeud, som jeg fortalte om for et par uger siden. Vi fandt det bagerst i skabet, da vi ryddede op i starten af ugen :-)
Opskriften jeg har lavet disse fastelavnsboller efter er Amo's og den kommer her:
Ca. 24 stk.
500 g Amo Hvedemel
200 g smør eller margarine
50 g sukker
50 g gær
2 dl mælk
2 æg
1 tsk. salt
1/2 tsk. kardemomme
200 g smør eller margarine
50 g sukker
50 g gær
2 dl mælk
2 æg
1 tsk. salt
1/2 tsk. kardemomme
Sådan gør du:
1. Lun mælken til 37C og opløs gæren heri.
2. Ælt mel og de øvrige ingredienser i til en ensartet dej.
3. Lad dejen hæve, lunt og tildækket, til dobbelt størrelse, ca. 30 min.
4. Del dejen i tre lige store dele. Form dem til kugler og lade dem hvile i 2-3 min.
5. Rul hver kugle ud til en dejpølse i ca. 24 cm's længde. del dem i hver 8 stykker og form dem til boller.
Lukkede boller: Tryk eller rul hver bolle ud til en firkant. Kom fyld på midten (her syltetøj eller marcipan/blød nougat) og luk bollen ved at samle de fire hjørner på midten. Sæt bollerne på en bageplade med samlingen nederst.
Åbne boller: Tryk en fordybning midt i bollerne og kom fyld i.
Pensling: Sammenpisket æg
Bagetid: Ca. 15 min. i en 220C forvarmet ovn (varmluft 200C). Lad bollerne køle helt af inden du pynter med glasur.
2. Ælt mel og de øvrige ingredienser i til en ensartet dej.
3. Lad dejen hæve, lunt og tildækket, til dobbelt størrelse, ca. 30 min.
4. Del dejen i tre lige store dele. Form dem til kugler og lade dem hvile i 2-3 min.
5. Rul hver kugle ud til en dejpølse i ca. 24 cm's længde. del dem i hver 8 stykker og form dem til boller.
Lukkede boller: Tryk eller rul hver bolle ud til en firkant. Kom fyld på midten (her syltetøj eller marcipan/blød nougat) og luk bollen ved at samle de fire hjørner på midten. Sæt bollerne på en bageplade med samlingen nederst.
Åbne boller: Tryk en fordybning midt i bollerne og kom fyld i.
Pensling: Sammenpisket æg
Bagetid: Ca. 15 min. i en 220C forvarmet ovn (varmluft 200C). Lad bollerne køle helt af inden du pynter med glasur.
Velbekomme!
Helena
Mhhhhh prøver måske i morgen.
SvarSlet